НМТ-2024: які особливості цьогорічного тестування треба знати абітурієнтам Тернопільщини (Відео)

Фото:

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

На Тернопільщині тривають підготовчі роботи до проведення національного мультрипредметного тесту. Очікувана кількість вступників на бакалаврат у цьому році становить приблизну ту саму кількість, що і минулого, – близько 10 000 абітурієнтів. Про це Файному місту розповів відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання на Тернопільщині Юрій Шайнюк.

Ми ще очікуємо певних нормативних документів з МОН, але частину документів уже затвердили. Відповідно до них, очікується, що саме тестування відбудеться з 14 травня до 19 липня у 2 етапи: основну сесію і додаткову сесію. Також МОН дало розʼяснення, що здобувачі повної загальної середньої освіти, а саме цьогорічні випускники, будуть повноцінно завершувати навчальний рік і для них тестування розпочнеться не з 14 травня, а орієнтовно з 20-х чисел травня або на початку червня, щоб вони повністю вивчили ввесь навчальний матеріал всіх предметів, – зазначив Юрій Шайнюк.

НМТ-2024 буде відбуватися за таким алгоритмом: цьогоріч абітурієнти будуть складати 4 предмети у 2 етапи. Основні предмети – це українська мова, математика та історія України, а 4-й предмет – за вибором здобувача освіти. Перелік: українська література, одна із іноземних мов (англійська, німецька, французька чи іспанська) та предмети природничого циклу (біологія, фізика, хімія, географія).

В цьому році відмінністю є така, що до предметів за вибором додалося ще 2: українська література і географія. МОН уже затвердили програми цих предметів та схеми нарахування балів, – пояснив відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання на Тернопільщині.

Зазначимо, саме тестування буде відбуватися у 2 етапи. Протягом перших 120 хв абітурієнт виконуватиме тести з 2-х предметів – української мови і математики (по 60 хв на кожен). Другий етап також триватиме 120 хв, протягом яких треба буде пройти тести з історії України і предмету, яких заздалегідь обрав абітурієнт. Між цими етапами буде 20 хв перерви, але все тестування буде відбуватися в один день.

Прохідний бал підвищать

Цьогоріч планується збільшити прохідних бал практично на всі предмети, але він не буде дуже суттєвим – орієнтовно на 1-2 тестові бали. Наразі немає затверджених вимог вступу, але коли це зроблять, то зміни оголосять, – сказав Юрій Шайнюк.

Реєстрацію на НМТ оголосять у березні на один місяць швидше. Про всі деталі і зміни будуть інформувати.

Детальніше про те, як відбуватиметься тестування на місцях, що може мати при собі абітурієнт та яких заходів вживатимуть під час повітряної тривоги – дивіться у записі стрім-трансляції.

Читайте також: Зростає кількість хворих на грип і ГРВІ на Тернопільщині 

Exit mobile version