Державна програма “Ваучер на навчання” за різними професіями діє на Тернопільщині

Фото: з вільних джерел

Від початку 2024 року вже понад 7 тисяч українців скористалися ваучерами. З них майже 400 людей отримали ваучери у місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості. У їх числі – 6 ВПО, 18  осіб з інвалідністю. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську ОВА.

Ваучер – це документ, що видається одноразово деяким категоріям громадян, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні та мають професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту.

Він дає людині право пройти навчання за однією зі 124-х професій та спеціальностей у сферах ІТ, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування та ін, – зазначають у повідомленні.

Жителі Тернопільщини переважно обирають навчання чи підвищення кваліфікації у сферах ІТ-технологій та медицини. За такими професіями – кібербезпека, медицина, фармація, медсестринство. 

134 особи отримали ваучери на навчання чи підвищення кваліфікації за робітничими професіями.

Хто може отримати ваучер?

Як можна отримати ваучер?

Для отримання ваучера заявку можна подати онлайн або особисто звернутися в найближчий центр зайнятості. У разі подання заявки онлайн, фахівець служби опрацьовує форму та зв’язується із заявником протягом 3 робочих днів з моменту заповнення та подання заявки.

Читайте також: Термінової допомоги потребує військовий Артем Комісарчук з Тернополя 

Exit mobile version