У класах чи онлайн: коли та як може розпочатися навчальний рік у школах Тернополя

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

У Тернополі учні шкіл можуть вийти на навчання ще влітку – 1 серпня. Наразі в місті обстежують школи аби забезпечити безпечне перебування дітей та працівників у разі загрози атаки рф. Детальніше про це розповів міський голова Тернополя Сергій Надал, пише “Файне місто”.

Спеціальні комісії обстежують школи

За словами міського голови, зараз у місті перевіряють школи на наявність бункерів або укриттів. Також фахівці оглядають території навчальних закладів.

Ми зараз уже готуємо до початку навчання і школи. Зараз працює спеціально створена комісія, до складу якої входять, крім освітян, працівники цивільного захисту фахівці підрозділів міністерства надзвичайних ситуацій. Вони разом з освітянами обстежують території навколо шкіл, визначити ті приміщення чи укриття, які можуть використовуватися як укриття на випадок повітряної тривоги, – каже Сергій Надал.

Нагадаємо, згідно рекомендацій МОН, працюватимуть лише ті навчальні заклади, які готові і мають відповідні укриття. Міський голова Тернополя обіцяв, що в місті облаштують необхідні приміщення та не візьмуть з батьків кошти за це.

Ми зробимо все для того, щоб всі наші школи мали відповідні укриття. Ця комісія зробить обстеження, вкаже на ті недоліки і недопрацювання, які треба ліквідувати. Ми знайдемо на це ресурс, щоб зробити необхідні ремонти і підготовки. Наголошую, що ніхто не буде спеціально збирати кошти з батьків. Ми це зможемо зробити самостійно. Якщо батьки захочуть для школи зробити щось від себе, ми будемо цьому тільки дякувати, але примусового збору чи вимагання не буде, – зазначив мер.

Дистанційно чи онлайн – як навчатимуться школярі

Сергій Надал прогнозує, що маленькі тернополяни та переселенці можуть навчатися за різними формами. Тобто може бути як дистанційне, як і очне або змішане. Але все-таки є сподівання, що діти зможуть безпосередньо здобувати освіту у класах.

Зараз ситуація виглядає так, що у нас можуть бути різні форми навчання. Можливий формат навчання у декілька змін, тобто змішана форма: онлайн і офлайн. Навіть розглядається такий варіант, що навчальний рік може розпочатися швидше – не з 1 вересня, а з 1 серпня. Тому, до цього також треба бути готовим. Зараз методичні центри і управління освіти готують різні варіанти, радяться з керівниками шкіл та батьками аби визначити єдину стратегію для міста. Найближчим часом, після результатів роботи комісії, ми про неї проінформуємо. І будемо готуватися до того, щоб діти розпочали навчання безпосередньо у класах, – додав міський голова Тернополя.

Нагадаємо, раніше у МОН повідомляли, що навчання може розпочатися ще 1 серпня. Це пов’язано з надскладним опалювальним сезоном, який очікує на українців.

До слова, у Тернополі вимушених переселенців, які проживають у школах, перед початком навчального року переселять. Вони проживатимуть у студентських гуртожитках або домівках тернополян.

Більше: Тернопільські переселенці переїдуть зі шкіл в гуртожитки училищ та домівки містян

Автор: Віта Шумило

Exit mobile version