У Тернополі знайшли прихисток понад 23 тисячі внутрішньо переміщені особи

Фото: Тернопільська міська рада

Тернопіль радо приймає людей з регіонів бойових дій. Так, станом на 4 квітня у громаді поселилися 23 855 осіб. Як зазначають у міській раді, 9968 отримали прихисток на декілька днів, 13887 – залишилися у місті на довший період.

Аби отримати прихисток, переселенцям необхідно зареєструватися на залізничному вокзалі (ІІ поверх). Для отримання довідки внутрішньо переміщеної особи людині слід звернутися особисто, а дитині, недієздатній особі – через законного представника до управління соціальної політики ( м.Тернопіль, вул. Лисенка, 8).

Під час подання заяви про взяття на облік заявник пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, або свідоцтво про народження дитини, реєстраційний номер облікової картки платника податку та інформацію про реєстрацію місця проживання на території адміністративно-територіальної одиниці.

Телефон «гарячої лінії» управління соціальної політики (067) 398-45-37, (067) 354-71-09.

До слова, у Тернополі на базі освітніх закладів облаштували 2998 місць. У тимчасових пунктах для розміщення можна отримати прихисток на кілька ночей, запаси продуктів, одяг та, за потреби, психологічну та медичну допомогу.

Наразі у Тернополі серед переселенців є жителі Харкова, Миколаєва, Києва, Херсона, Макіївки, Краматорська, Запоріжжя, Чернігова та Маріуполя.

Читайте також:

Exit mobile version