Переселенці на Тернопільщині зможуть отримувати житлові субсидії (Відео)

Скріншот з відео "Файного міста"

У Тернополі житлові субсидії можуть отримувати як місцеві жителі, так і внутрішньо переміщені особи. Детальніше про це розповів журналістам “Файного міста” начальник управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимир Сулима.

За його словами, вимушені переселенці можеть отримати субсидії за певної умови.

“На даний час отримують житлові субсидії 14 364 домогосподарства Тернопільської громади. Це приблизно на 2 тисячі домогосподарств менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Внутрішньо переміщені особи також мають право на отримання житлової субсидії при умові, якщо вони наймають житло. Відповідно нам подаються документи, ми їх розглядаємо і також призначаємо субсидії”, – розповів пан Володимир.

Начальник зазначив, що порядок подання документів не змінився.

“Ні, порядок подання документів не змінився. На даний час перелік подання документів максимально обмежений – подається тільки заява, декларація і, в окремих випадках, дороговір. Субсидії на опалювальний і не опалювальний період перераховується в автоматичному режимі”, – додав Володимир Сулима.

Наразі небагато внутрішньо переміщених осіб отримують житлові субсидії. Володимир Іванович каже, що відсоток невеликий – до 100 сімей.

Куди звертатися та як подати документи – у відео “Файного міста”.

Читайте також: Реєстрація першокласників з родин переселенців у Тернополі: що потрібно знати батькам (Відео)

Exit mobile version