Реєстрація першокласників з родин переселенців у Тернополі: що потрібно знати батькам (Відео)

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

У Тернополі триває реєстрація майбутніх першокласників. Батьки можуть звернутися безпосередньо до бажаної школи та подати заяву. До школи можуть піти як місцеві діти, так і внутнішньо переміщені з регіонів бойових дій. Детальніше про процедуру реєстрації розповів журналістам “Файного міста” директор Тернопільської школи-ліцею №6 ім. Н. Яремчука Олександр Остапчук.

За словами пана Олександра, аби подати заяву не потрібно подавати багато документів.

“Насамперед хочу сказати, що люди, які приїхали до нас тимчасово, тобто переселені з таких територій, де йдуть бойові дії, вони мають прийти до школи насамперед з вірою в перемогу, в те, що з 1 вересня все-таки розпочнеться навчання в нашій прекрасній країні, підійти і зареєструватися. Ми не рекомендуємо реєструватися кожному окремо, тому, що в когось виходить це, в когось не виходить. В нас є людина, яка за це відповідає, вона всіх зареєструє, видасть потрібні довідки, якщо людям потрібно , їх можна витягти із нашого шкільного реєстру і безпосередньо владнати всі справи у школі”, – розповів директор.

Не є проблемою і те, що батьки не можеть надати школі певні документи.

“Якщо люди приїхали і не мають документів одних чи інших, але вони намірені піти в 1 клас, ми для них бронюємо місце, тобто вони при бажанні будуть навчатися в нашій школі”, – зауважив Олександр Остапчук.

Директор зазначив, що реєстрація майдутніх першокласників триває до 31 травня

“Документів особливо багато не потрібно. Для людей, які приїхали, необхідне їх бажання написати заяву і зареєструватися, а далі вже по ходу ми будемо бачити, які документи є, що вони можуть доставити, а що можна виготовити, можливо, і тут. Якихось особливих проблем немає”, – зазначив освітянин.

Олександр Остапчук каже, що наразі є 130 дітей, які хочуть навчатися у 1 класі у школі-ліцеї №6. Якщо буде все добре, у закладі відкриють 4 перших класи. На даний момент також ще немає заявок від батьків з територій бойових дій. На думку директора, це пов’язано з тим, що до кінця реєстрації ще є час.

Про пільги для дітей-переселенців освітятин ще не наголошує. Наразі пільга одна – до 1 класу всіх візьмуть обов’язково.

Директор також запевняє, що не буде проблем із забезпеченням першокласників канцелярії . Головне – вірити у перемогу України!

Щодо школярів-переселенців, які приєдналися до навчання нещодавно, педагог каже, що їм приємно, коли діти переходять на спілкування українською мовою. Діти кажуть вчителям, що деякий час ще будуть перебувати у Тернополі.

Пан Олександр заявив, що на даний момент в школі є 1 дитина в 11 класі і 9 класі. За потреби, їх можуть оформити на екстернатну форму навчання.

Більше дивіться у відео.

Читайте також: У Тернополі можна провакцинувати дітей-переселенців не порушуючи календар щеплень (Відео)

Exit mobile version