У Тернополі можна провакцинувати дітей-переселенців не порушуючи календар щеплень (Відео)

Фото: мережа Інтернет

До Тернополя приїжджають все більше людей з регіонів активних бойових дій з росіянами. Батьки та діти знаходять прихисток, їм надають їжу, школярі можуть навчатися, а дорослі – працювати. Внутрішньо переміщені українці можуть також безпроблемно отримувати медичні послуги, зокрема – вакцинувати діток згідно календаря щеплень. Більше про це журналісти “Файного міста” дізналися у лікарки однієї з поліклінік Тернополя, завідувачки педіатричного відділення Людмили Мельничук.

Медик розповіла, що потрібно робити батькам діток, які приїхали з інших регіонів. За її словами, спочатку лікар укладає декларацію.

“Для того, щоб дитинку прищепити, батькам потрібно спочатку звернутися до лікаря. Необов’язково до дільничного лікаря, тому, що в нас зараз як такі дільниці не існують . Лікар спочатку дитинку задекларує, тобто поставить на облік”, – розповіла медик.

Пані Людмила зазначила, що можна укласти угоду навіть без наявної документації. Лікарі розуміють, що під обстрілами люди можуть забути або загубити важливі папери, тому вихід з таких ситуацій є.

“Якщо люди звертаються без документації, тоді наші лікарі заводять дублікат медичних документів – тобто дублікат 112 форми. І до цієї форми, якщо потрібне щеплення, заводиться також 63 форма – форма, у якій відмічаються всі щеплення.
Якщо є документи і в батьків є 63 форма з того місця, де вони проживали, то лікарям краще орієнтуватися, яке щеплення потрібно зробити дитинці”, – зауважила лікарка.

Завідувачка запевняє, що не проблемно навіть тоді, коли батьки не мають 63-ої форми і не пам’ятають, які щеплення робили дітям. В таких ситуаціях медики проводять процедуру напруженість імунітету.

Лікарка додає, що в лікарні на даний момент не було таких батьків, які не знали, які щеплення робили дітям.

Дефіциту вакцин майже немає. Якщо необхідних нема в наявності у лікарні, то батьки можуть придбати їх в аптеках.

“На даний момент у нас є всі вакцини, які потрібні по календарю щеплень, крім вірусного гепатиту. Якщо батьки мають можливість купити в аптеці вакцини – то ми щепимо діток вакцинами, які придбані за кошти батьків”, – зауважила Людмила Мельничук.

Більше дивіться у відео.

Номер телефону 25-06-81 або +380675026049 (реєстратура).

Читайте також: У Тернополі 30 переселенців вже отримали статус безробітного: куди звертатися та які вакансії пропонують (Відео) 

Exit mobile version