У Тернополі 30 переселенців вже отримали статус безробітного: куди звертатися та які вакансії пропонують (Відео)

Фото: з відкритих джерел

На сьогодні до Центру зайнятості у Тернополі звернулися 12 600 жителів краю, з них 11 тисяч – отримали статус безробітного. Заступник директора обласного центру зайнятості Олександра Островська каже, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то це на третину менше.

Що ж стосується тимчасово переміщених осіб з інших областей, то зараз вони також активно звертаються до працівників установи з наміром знайти бодай якийсь заробіток.

В Україні ввели воєнний стан. Маємо війну. Зараз до нас багато телефонує людей, які приїхали з інших областей. Серед них є такі, що працювали, є й такі, котрі перебували на обліку в інших Центрах зайнятості. Вони телефонують, цікавляться як їм діяти, куди звертатися. Ми намагаємося їх заспокоїти та надати всю необхідну їм інформацію та допомогу. Ми одразу скеровуємо їх до нашого спеціального відділу. Адже в міськрайонному центрі зайнятості зосереджено близько 40% вакансій від загальної кількості в області”, – розповідає заступник директора Тернопільського обласного центру зайнятості Олександра Островська.

Олександра Островська каже, на сьогодні актуальними є 640 вакансій. У практично половини заявлених вільних робочих місць заробітна плата є мінімальною.

“В середньому, якщо дивитися по всіх вакансіях, які є сьогодні актуальні, то десь близько 40% – це біля мінімальної заробітної плати, і відсотків 6-7 – це зарплата, яка вища від середнього обласного показника. До прикладу, водієві тролейбуса пропонують зарплату у розмірі 14 тисяч гривень, для водіїв авто може бути від мінімалки до 15-18 тисяч гривень. Зарплати різні”, – зазначає Олександра Островська.

За словами Олександри Островської, близько 60% підприємств, що зараз знаходяться на територіях воєнних дій, мають намір переїхати в іншу область. Біля шести десятків таких роботодавців розглядають Тернопільщину як варіант зокрема.

“Ми з деякими вже спілкувалися. Співпрацюємо у цьому напрямку з обласною адміністрацією. Тож як тільки перевезуть обладнання і виникне потреба у робітниках, ми будемо активно сприяти, укомплектовувати ці робочі місця”, – додає заступник директора Тернопільського обласного центру зайнятості Олександра Островська.

Станом на 22 березня до Тернопільського обласного центру зайнятості звернулися 262 тимчасово переміщені особи. З них – 160 отримали консультацію, та 31 особа – статус безробітного, їм призначили допомогу по безробіттю.

Зазначимо, Тернопільський обласний центр зайнятості розташований на вулиці Текстильна, 1 Б. Зараз він працює у звичному режимі: в будні з 8:00 до 17:15, у п’ятницю з 8:00 до 16:00, без обідньої перерви. Номери телефонів: 23-51-95, 52-42-33.

Більше – у відеоматеріалі.

Exit mobile version