Зміни у медицині під час воєнного стану: як отримати консультацію лікаря у Тернополі (Відео)

Скріншот з відео "Файного міста"

В Україні 24 лютого запровадили воєнний стан через повномасштабне вторгнення росії. Із-за цього одні люди виїхали за кордон, інші – переїхали на захід країни, зокрема і до Тернополя.

За інформацією Тернопільської міської ради, станом на 31 березня, громада прийняла 21 706 осіб: 9809 отримали прихисток на декілька днів, 11897– залишилися у Тернополі на довший період. Як внутрішньопереміщеним особам, так і місцевим жителям необхідна професійна медична консультація. Як її отримати – далі у матеріалі.

В амбулаторії загальної практики сімейної медицини №9 центру первинної медико-санітарної допомоги журналістам “Файного міста” розповіли, як можна записатися на прийом до лікаря. За словами завідувачки Ольги Сковронської, лікарі працюють у штатному режимі, тому записатися до них можна без якихось складнощів.

“Сімейна медицина працює у штатному режимі, тобто для нас практично нічого не змінилося. Ми ведемо прийом у звичайному режимі, зараз до нас звертаються ще й внутрішньо переміщені пацієнти”, – каже медик.

Завідувачка розповіла, що станом на 30 березня до сімейних лікарів звернулися чимало внутрішньо переміщених осіб. Пані Ольга зауважує, що не тільки переселенці, а й місцеві жителі перед прийомом повинні обов’язково пред’явити документ, що посвідчує особу, бажано, щоб це був паспорт громадянина України.

Ольга Скорвонська каже, що є 2 варіанти, як можна отримувати медичну консультацію у сімейного лікаря.

“Такі пацієнти мають 2 варіанти: перший – це переукласти декларацію з сімейним лікарем у Тернополі або залишитися на декларації з тим лікарем, який обслуговував його в рідному місті. Якщо звертається пацієнт, який зовсім не мав раніше укладеної декларації, то тут у нього варіантів немає – обов’язково треба буде укласти декларацію з нашим лікарем, щоб отримати будь-яке скерування або електронний рецепт, лікарняний листок і так далі”, – повідомила лікарка.

Завідувачка зазначила, що пацієнти можеть без проблем отримати рецепт на отримання медикаментів за програмою “Доступні ліки”.

“”Все так, як і раніше: або прийом в амбулаторії, або консультація засобами зв’язку і випуск електронних рецептів дистанційно. Якщо людина планує на тривалий період залишатися у Тернополі і вона не проти, то ми пропонуємо все-таки переукласти декларацію, щоб це було зручніше. Якщо ж категорична відмова, то немає проблем – ми можемо виписати паперовий рецепт”, – додала пані Ольга.

Детальніше про консультацію, прийом під час повітряної тривоги та особливості роботи під час воєнного стану – у відео “Файного міста”.

Читайте також: У Тернополі Державна міграційна служба відновила оформлення паспортів (Відео)

Exit mobile version