На Тернопільщині зафіксували понад 300 порушень правил карантину

Фото: ГУНП у Тернопільській області

На Тернопільщині за останній тиждень поліцейські зафіксували 388 порушень правил карантину. З них склали 69 адмінпротоколів за недотримання протиепідемічних заходів та винесли 319 постанов щодо перебування осіб у громадських місцях без захисних масок.

“Адмінпротоколи складали переважно відносно юридичних осіб. Йдеться про ч.1 ст.44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. За таке порушення передбачено накладення штрафу: на громадян – від 17 до 34 тисяч гривень, на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень. Штраф за порушення маскового режиму складає від 170 до 255 гривень”, – додають у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У пресслужбі додають, щоденно в області працюють близько 40 рейдових груп. Вони перевіряють заклади торгівлі, харчування, ресторани, кафе, перевізників, ринки, громадські місця. 

Нагадаємо, нещодавно в Україні змінили правила адаптивного карантину.  Тепер в “жовтому” рівні епідемічної небезпеки, у якому, знаходиться й Тернопільська область, для роботи в карантинних обмеженнях необхідно буде мати сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Нові обмеження передбачають, що працівники закладів повинні зчитувати QR-код документа відвідувача смартфоном, через застосунок «Дія».

Більше: У громадські заклади тільки з ковід-сертифікатом або ПЛР-тестом: у “жовтій” зоні оновили карантинні обмеження

Додамо, що термін дії “жовтого” сертифікату, який підтверджує проведення одного щеплення від COVID-19, скоротять до 30 днів замість 120, як було досі. Про це на засіданні уряду 24 листопада повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Більше: Термін дії «жовтого» ковід-сертифікату про вакцинацію скоротять

Читайте також: На Тернопільщині пасажирів автобусів перевіряють на наявність Covid-сертифікатів

Фото:

Фото: ГУНП у Тернопільській області
Exit mobile version