На Тернопільщині пасажирів автобусів перевіряють на наявність Covid-сертифікатів

Фото з відкритих джерел

З 6 листопада на Тернопільщині діє комплекс цільових заходів “Перевізник”. Правоохоронці перевіряють перевізників і водіїв на дотримання вимог ПДР, а пасажирів на наявність відповідних дозвільних документів. Начальник управління превентивної діяльності ГУНП в області Юрій Бучковський каже, за час перевірки виявили кілька десятків порушень. Детальніше – у матеріалі.

На дорогах області працюють спеціальні мобільні групи, до складу яких входять працівники груп реагування патрульної поліції, управління патрульної поліції в області та представники Укртрансбезпеки. Під час рейдів вони перевіряють технічний стан маршруток, автобусів, справність аварійних виходів, а також розташування місць для сидіння пасажирів. Стежать за тим, аби перевізники зберігали транспортні засоби за визначеним місцем їхньої стоянки та здійснювали організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів.

За п’ять днів відпрацювання поліцейські виявили на дорогах області 30-ть нелегальних перевізників. Кермувальники транспортних засобів здійснювали перевезення пасажирів без відповідних дозвільних документів. Правоохоронці задокументували дані факти та склали на порушників адмінпротоколи за ст.164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності). Адмінматеріали для прийняття рішення будуть передані до суду.

Окрім цього, правоохоронці стежать також за тим, аби перевізники дотримувалися правил карантину. Перевіряють наявність у пасажирів та водіїв документів, які підтверджують COVID-безпечність. Адже, згідно з постановою уряду, з 21 жовтня поїхати в іншу область можна лише маючи необхідні документи, що підтверджують вакцинацію або негативний ПЛР-тест.

Більше про зазначене обмеження для невакцинованих осіб – у попередньому матеріалі “Файного міста”: З 21 жовтня поїхати в іншу область зможуть лише вакциновані та особи з негативним ПЛР-тестом.

Читайте також: З 1 листопада на території Тернопільської громади діють нові обмеження карантину

Exit mobile version