На Буковині заступник голови ОВА організував махінації з гуманітарною допомогою (Відео)

Скріншот із відео СБУ

Служба безпеки України викрила заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації на махінаціях з гуманітарною допомогою. Про це повідомляє “Файне місто” з посиланням на СБУ.

За даними правоохоронців, посадовець сприяв використанню у комерційних цілях автомобілів швидкої медичної допомоги, які були передані в Україну з Італії у якості гуманітарної підтримки. Саме цей профільний заступник голови ОВА був відповідальним за розподіл “швидких” і визначив один із обласних медзакладів, як отримувача частини цієї гумдопомоги. Оборудку вдалося провести через гендиректора медустанови.

Керівник лікарні, у свою чергу, переоформив 5 отриманих “швидких” на підконтрольну громадську благодійну організацію, засновником і власником якої є він сам, для надання платних транспортних послуг хворим. Тобто зловмисники заробляли гроші на автомобілях, які насправді передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави. 

Наразі в межах кримінального провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці викрили експоліцейського, який незаконно переправляв чоловіків за кордон. За свою “послугу” чоловік брав кругленьку суму.
Більше: На Львівщині експоліцейський переправляв чоловіків за кордон за 3 000 доларів (Фото)

Читайте також: “Польща переходить до захоплення західних територій України”: на росії розкручують чергову брехню

Хочете бути в курсі достовірних новин та головних подій Тернополя? Слідкуйте за “Файним містом” на інших наших ресурсах: TelegramViberInstagram.

Exit mobile version