Звання Героя України просять присвоїти рятувальнику Сергію Гоцуляку з Тернополя (Петиція)

Рятувальнику Сергію Гоцуляку з Тернополя просять посмертно присвоїти звання Героя України. Життя підполковника служби цивільного захисту обірвалося на Харківщині. Відповідну петицію зареєструвала дружина Ольга на Офіційному інтернет-представництві Президента України. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/230170-еп.

Сергій Гоцуляк понад 15 років обіймав посади, пов’язані з виконанням піротехнічних робіт. За його безпосередньої участі у ході виконання робіт виявили, підняли та транспортували сотні артилерійських та реактивних снарядів. Також перевірили території на площі більше 200 га.

Впродовж 2020 та 2021 Сергій особисто брав участь у обстеженні 32,7 га території, знищенні 1315 ВНП різних видів, 71 з яких 100 кг авіабомби.

У 2022 році підполковник служби цивільного захисту брав активну участь у проведенні робіт з вилучення та знешкодження боєприпасів, які не вибухнули внаслідок повномасштабного вторгнення росії на території Київської області. За період залучення силами піротехнічного підрозділу за участю Сергія Євгеновича очищено близько 30 тис. квадратних метрів території, виявлено, вилучено та знищено понад 70 тис. одиниць вибухонебезпечних предметів. Серед боєприпасів вилучали артилерійські снаряди, мінометні міни, ручні гранати, реактивні системи залпового вогню, набої, підривники та інше.

4 січня 2023 року під час виконання службового обов’язку, пов’язаного із проведенням робіт по розмінуванню території поблизу с. Шийківка Борівської громади Ізюмського району Харківської області, Сергій загинув. Його життя обірвалося внаслідок детонації вибухонебезпечного предмету.

Пане Президенте, від імені дружини, доньки, батьків, родини, друзів та колег-рятувальників просимо підтримати петицію та присвоїти почесне звання Героя України (посмертно) підполковнику служби цивільного захисту ГОЦУЛЯКУ Сергію Євгеновичу, 11.11.1980 року народження.
Ми хочемо увіковічнити ім’я Героя, який думав і дбав про Україну і українців усе своє життя, навчив багато піротехніків і завжди говорив: «Україна понад усе»!

Станом на 17 годину 16 липня петиція набрала 1818 голосів з 25000 необхідних. Збір триватиме ще 88 днів.

Підписати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/230170?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR10AMBo084ElzdBoXqFwruWfF4Nwseg7cGwoTdce1hJXSs3USB9rb29GSs_aem_3RmhaZ9nu0uAtwjg9PkgHw.

Нагадаємо, раніше дружині загиблого Героя-рятувальника Сергія Гоцуляка з Тернопільщини Ользі вручили орден «За мужність».

Також у Тернополі встановили і відкрили меморіальну дошку на честь героя-рятувальника, піротехніка ДСНС Сергія Гоцуляка.

Вічна пам’ять Герою-рятувальнику!

Читайте також: Тернопіль попрощався із захисником Василем Конопацьким (Фото/Відео)

Exit mobile version