Меморіальну дошку піротехніку Сергію Гоцуляку відкрили у Тернополі (Фото)

У Тернополі встановили і відкрили меморіальну дошку на честь героя-рятувальника, піротехніка ДСНС Сергія Гоцуляка. Він загинув рік тому під час виконання бойового завдання з гуманітарного розмінування деокупованої території на Харківщині. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУ ДСНС Тернопільщини.

Фото: ГУ ДСНС Тернопільщини

Пам’ятну дошку встановили на вулиці Київській, на фасаді аварійно-рятувального загону спеціального призначення – підрозділу, де служив Сергій. Участь у відкритті взяли рідні, друзі, колеги рятувальника, представники влади та духовенства.

Фото: ГУ ДСНС Тернопільщини

Присутні згадали життєвий шлях полеглого героя, вшанували пам’ять про нього поминальною молитвою та хвилиною мовчання. Ім’я Сергія Гоцуляка стало для тернопільських рятувальників символом самовідданості та мужності. Пам’ять про нього назавжди залишиться в серці кожного, хто його знав.

Фото: ГУ ДСНС Тернопільщини

Як йдеться у повідомленні, підполковник служби цивільного захисту Гоцуляк був залучений до проведення робіт з гуманітарного розмінування на визволених територіях Київської та Харківської областей. У складних умовах війни він мужньо виконував небезпечні завдання.

Фото: ГУ ДСНС Тернопільщини

4 січня 2023 року під час розмінування території біля установки комплексної підготовки газу Дружелюбівського нафтогазоконденсатного родовища, поблизу села Шийківка Борівської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, внаслідок детонації ворожого вибухонебезпечного предмета стався вибух. Від отриманих травм Сергій Гоцуляк загинув на місці події.
Більше: Обірвалося життя начальника групи піротехнічних робіт з Тернополя

Президент України у лютому посмертно нагородив орденом підполковника Сергія Гоцуляка з Тернополя. 
Більше: Посмертно нагородили орденом начальника групи піротехнічних робіт з Тернополя

Влітку дружині загиблого Героя-рятувальника Сергія Гоцуляка з Тернопільщини Ользі вручили орден «За мужність».
Більше: У Тернополі дружині загиблого рятувальника вручили орден «За мужність» (Фото)

Exit mobile version