У Тернополі дружині загиблого рятувальника вручили орден «За мужність» (Фото)

Фото: ГУ ДСНС Тернопільщини

Дружині загиблого Героя-рятувальника Сергія Гоцуляка з Тернопільщини Ользі вручили орден «За мужність». Піротехнік загинув під час розмінування Харківщини. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУ ДСНС Тернопільської області.

Сергій Гоцуляк був начальником групи піротехнічних робіт спеціалізованої аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Тернопільській області. Він з початку повномасштабного вторгнення неодноразово залучався до розмінування на деокупованих територіях Київської та Харківської областей.

Силами піротехнічного підрозділу за його участю очищено близько 30 тис. квадратних метрів території, виявлено, вилучено та знищено понад 70 тис. одиниць вибухонебезпечних предметів, які в разі детонування могли завдати значних людських втрат, руйнації будівель та збитків цивільному населенню, – зазначили в управлінні.

4 січня 2023 року, під час розмінування території поблизу села Шийківка Харківської області відбулась детонація ворожого вибухонебезпечного предмету. Від отриманих травм Сергій Євгенович загинув на місці події.
Читайте також: Обірвалося життя начальника групи піротехнічних робіт з Тернополя

Фото: ГУ ДСНС Тернопільщини

До останньої миті він залишався вірним присязі та самовіддано поклав своє життя на жертовний вівтар перемоги у протистоянні російській агресії. Йому було лише 43…, – додали у службі порятунку.

У лютому Президент України посмертно нагородив орденом підполковника Сергія Гоцуляка орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Більше: Посмертно нагородили орденом начальника групи піротехнічних робіт з Тернополя

Також йому посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Тернополя».

Більше: Ще 12 військовослужбовцям присвоїли звання “Почесний громадянин міста Тернополя” посмертно

Читайте також: “Фізрук” з Тернопільщини отримав “Золотий хрест” від Валерія Залужного (Фото)

Exit mobile version