Військовому Сергію Жолондеку просять посмертно присвоїти звання Героя України (Петиція)

Мешканців Тернопільщини та всіх небайдужих просять підтримати звернення до Президента України про присвоєння звання Героя України захиснику Жолондеку Сергію Мирославовичу. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/207308-еп.

Петицію створила дружина військового Жолондек Руслана. Станом на 9 листопада вона набрала 14582 голосів з 25000 необхідних.

Прошу Вас присвоїти звання Герой України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини, солдату-стрільцю 25-ої повітрянодесантної Січеславської бригади 9-ої парашутно-десантної роти 3-го парашутно-десантного батальйону військової частини А1126 Жолондеку Сергію Мирославовичу (07.05.1980 р.н.), — йдеться у тексті петиції.

Боєць був призваний на військову службу під час мобілізації 18 липня 2022 року. Разом із побратимами він боронив цілісність нашої держави на Лиманському напрямку, поблизу м. Ізюм.

Загинув Жолондек Сергій Мирославович 2 жовтня 2022 року від отриманих поранень, несумісних з життям. Їх воїн отримав під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Ямполівка Краматорського району Донецької області.
Більше: Пішов стопами брата: на війні загинув Сергій Жолондек з Чорткова

Перебуваючи завжди у зонах активних бойових дій, він ніколи не скаржився, що йому важко, навпаки старався підтримувати усіх, переконуючи, що все буде добре. Хто його знав, говорить, що такі люди, як він – зустрічаються вкрай рідко. Я пишаюсь своїм чоловіком, а син – своїм батьком-Героєм. Батьком з великої літери.
Сергій усе віддав за нас із вами, за вільну Україну та мир, віддав своє життя, маючи ще стільки планів та нездійснених мрій, — ділиться спогадами про воїна авторка петиції.

Підтримати звернення може кожен охочий, адже до кінця збору підписів залишилось 55 днів. Підписати петицію можна ЗА ПОСИЛАННЯМ.

Читайте також: Меморіальну дошку загиблому бійцю Володимиру Тельці відкрили на Тернопільщині (Фото)

Exit mobile version