Меморіальну дошку загиблому бійцю Івану Морозу відкрили на Тернопільщині (Фото)

Фото: Заліщицька міська рада

У Заліщиках відкрили меморіальну дошку Герою Івану Морозу. Встановили її на фасаді школи №2. Про це пише Файне місто з посиланням на Заліщицьку міську раду.

Відкриття відбулося у середу, 8 листопада. Покласти квіти та запалити свічі пам’яті, згадати у молитві Івана Мороза, прийшли родина, представники влади, духовенства, здобувачі освіти, громадськість.

Іван обрав шлях Воїна, шлях сильного та справжнього чоловіка. Його ім’я назавжди вписане в історію України як захисника і Героя.Допоки житимуть люди, житиме і пам’ять про героїв. На їх прикладах будуть виховуватися діти, а пам’ять про них передаватиметься з покоління у покоління, – йдеться у повідомленні мерії.

Як зазначили у міській раді, Іван ще у далекому 2015-му році вступив у лави Збройних Сил України. Він обороняв від російського агресора Херсонську та Луганську області. За сумлінне виконання службових обов’язків отримав нагрудний знак «Учасник АТО», медаль «Захисник України».

З 2016 року був демобілізований, але у 2022 році, коли росія розпочала повномасштабний наступ, Іван знову став на захист України. Захищав Київщину, Сумщину, Харківщину, Запоріжжя. До останнього подиху зі зброєю в руках боровся із загарбниками.

Життя відважного воїна обірвалося 10 березня 2023 року. Вічна пам’ять Герою!

Фото: Заліщицька міська рада

До слова, днями у Кременці відкрили та освятили меморіальну дошку загиблому військовому Ярославу Мидлику. Пам’ятний знак встановили на фасаді Національного природного парку “Кременецькі гори”. 

Більше: У Кременці відкрили меморіальну дошку полеглому захиснику Ярославу Мидлику (Фото)

Фото: Заліщицька міська рада
Exit mobile version