Звання “Герой України” просять посмертно присвоїти захиснику Олегу Дробоцькому з Тернопільщини (Петиція)

Фото: Лановецька міська рада

Полеглому військовослужбовцю Олегу Дробоцькому з Тернопільщини просять присвоїти почесне звання “Герой України”. Наразі триває збір підписів. Про це пише Файне місто з посиланням на електронну петицію №22/205836-еп.

Олег Дробоцький із позивним “Художник” служив у в\ч А4123. З 24 лютого 2022 року стояв на обороні Києва, пізніше повернувся у лави ДУК, на базі якого було створено 67 ОМБр ДУК. У липні того ж року брав участь у боях за місто Мар’їнка Донецької області.

Загинув захисник 6 березня 2023 року під час запеклих боїв поблизу населеного пункту Оріхово-Василівка Бахмутського району Донецької області. Поховали його на рідній Лановеччині.

Читайте більше: Замінив пензель на автомат: військовий з Тернопільщини загинув на війні

До останнього подиху був вірним сином України, і не зважаючи на артилерійський обстріл до кінця залишився обороняти позиції де і поклав свою голову за ЇЇ свободу та соборність. За проявлену мужність УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №148/2023 нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно), – зазначив у тексті петиції автор Сергій Коновал.

Виставки картин Олега Дробоцького відбулися у багатьох містах України, зокрема і в Тернополі. “Художника” знали як автора пронизливих світлин і картин про війну. Власне, вона була особливою темою його творчості.

Більше: «Два різних світи»: виставка картин загиблого Героя триває у Тернополі (Фото)

Станом на 13 годину 18 вересня зібрали 3605 голосів з 25000 необхідних. До кінця збору залишилося 89 днів. Долучитися до ініціативи, аби Олегу присвоїли звання “Герой України”, можете і ви, підписавши петицію за посиланням тут.

Читайте також: У Тернополі відкрили фотовиставку “4 грані Донеччини” (Фото)

Exit mobile version