«Два різних світи»: виставка картин загиблого Героя триває у Тернополі (Фото)

Фото: Файне місто

У середу, 7 червня, відбулось відкриття виставки Олега Дробоцького в креативномму кластері «NaПошті» . Її організували Марія Юрчак та Юлія Нагорна з волонтерами. Глянути картини можуть всі охочі до 23 червня, пише Файне місто.

Олег — надзвичайно прекрасна людина. Творча особистість, яка бачила мистецтво у всьому і вміла передати все через призму художності. Він не боявся зображувати страх і військові реалії, зображував життя таким, яким бачив. Смілива людина з власними принципами, яка захищає Україну від початку, пішовши добровольцем — поділилася з нами про коханого Юлія Нагорна.

Військовий вподобав собі заклад «NaПошті», але ніколи в ньому не бував. Він бачив лише на фото і хотів, щоб його мистецтво було тут, проте боявся публічних виступів, на що Юлія жартома відповіла:

Нічого, я скажу за тебе, бо я люблю говорити.
Фото: Файне місто

В залі лунав плейлист, який складався з улюбленої музики Олега Дробоцького. Також розливали вино.

Вино — це неодмінна частина сприйняття мистецтва, – сказала організаторка Марія Юрчак.
Фото: Файне місто

На виставці представили 25 робіт про війну: зелену, червону та сіру серію картин.

Перед цією виставкою, ще була виставка картин у нашому рідному місті Ланівцях, де було показано картини про донецький аеропорт і ще одну серію, що є тут. Ці червоні та зелені картини не виставлялись. Тому сьогодні ми об’єднали їх спільною назвою “Два різних світи”, хоча це є окремою назвою для однієї з робіт Олега, яка розпочинає червону серію з тілами.
Це було його бажанням, показати ці картини саме тут. Ми виконали все легко і просто, тому хочу подякувати «Na Пошті» за організацію виставки — зазначила моменти Юлія.
Фото: Файне місто

Нагадаємо, Олег Дробоцький родом із села Вербовець, що на Лановеччині. Закінчив Кременецький коледж імені Т. Шевченка, відділення образотворчого мистецтва, випускник Львівської академії мистецтв у 2019 році, після чого пішов до лав ЗСУ добровольцем. Згодом став старшим солдатом окремої 67-ї механізованої бригади із позивним “Художник”.

Військовий з позивним «Художник» загинув в бою з окупантами біля села Оріхово-Василівка, на Донеччині 6 березня 2023 року у віці 26 років, проте його мистецтво і пам’ять про нього буде жити вічно.

Читайте також: У Тернополі відбувся захід для дітей з особливими потребами (Фото) 

Катерина Ковалик
Інна Снігур

Фото: Файне місто
Exit mobile version