У Тернополі відкрили фотовиставку “4 грані Донеччини” (Фото)

Фото: Файне місто

Вчора, 13 вересня, у Тернополі презентували фотовиставку військових фотографів “4 грані Донеччини. Війна на Сході в об’єктиві військових фотографів”. Відбувся захід у креативному кластері “Na пошті”. На відкритті експозиції побували кореспонденти Файного міста.

У виставці представлені роботи 4-ьох фотографів: Володимира Черняка, Христини Луцик, Віталія Носача та Анастасії Рокитної. Також присутні роботи безпосередньо військових, які знаходяться на фронті.

Представлені роботи – це сукупність деталей, з який складається життя на війні. Ми їх назвали гранями Донеччини. Кожен фотограф має свій власний стиль, робить акценти на різних об’єктах, але єдиним знаменником для їх світлин стала локація — Схід України, — пишуть про виставку на сторінці кластеру в Фейсбуці.

Головна ціль виставки — розповісти про людей

Експозицію презентували вже в 3-ьому місті. Попередньо вона була в Дніпрі та Краматорську. У Тернополі фотороботи відвідувачам презентувала військова кореспондентка та волонтерка Христина Луцик. Її роботи також входять до складу виставки. Дівчина каже, що головна ціль виставки — показати та розповісти про людей, які опинилися на лінії фронту. Це військові, медики, волонтери та цивільні.

Виставка ділиться на 4 сегменти: дружба, життя цивільних на фронті, військові на передовій та війна зсередини очима фотографа, який є військовослужбовцем. Кожен з сегментів висвітлював окремий фотограф.

Для нас, фотографів, найскладніше бачити дітей на фронті, оскільки вони непідвладні тому, що відбувається. Якщо дорослий має вибір: залишитися чи виїхати в безпечне місце, то дитина має чекати, поки її не вивезуть батьки. Оскільки ця виставка від початку весни мандрує Україною, то складається так, що деяких хлопців і дівчат, які зображені на фото, вже немає в живих. Якщо раніше ми розповідали про цього військового, то зараз, на превеликий жаль, доводиться казати, що він загинув або ж перебуває на лікуванні за кордоном, — ділиться з кореспондентами Христина.

Посприяла організації виставки благодійна організація VATRA. Під час виставки кожен охочий мав змогу долучитися до збору на потреби військових, який відкрила організація.

Читайте також: Копію старовинної церкви освятили на Тернопільщині (Фото)

Exit mobile version