НАБУ та САП вимагають відсторонити від посад голову Тернопільської облради та заступників начальника ОВА

Тернопільська ОВА. Фото: Суспільне Тернопіль

НАБУ вирішує питання щодо звернення до Вищого антикорупційного суду з клопотанням про відсторонення голови Тернопільської облради та двох заступників Тернопільської ОВА від посад. Про це повідомляє Файне місто з посиланням на Суспільне.

Також у документі, який НАБУ надало на інформаційний запит Суспільного йдеться, що усі підозрювані у вимаганні хабаря внесли застави та вийшли з-під варти 29 червня, наступного дня після судових засідань, на яких їм обирали запобіжні заходи.

Відповідь НАБУ на запит Суспільного від 26 червня 2023 року. Фото: НАБУ

До слова, прокурор САП подав до Апеляційної палати ВАКС апеляційні скарги на рішення слідчого судді. Згідно з документами, обвинуваченим було обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тисяч гривень застави.

Прокурор не погоджується з розміром застави, визначеною слідчим суддею, та у суді апеляційної інстанції, зважаючи на тяжкість злочину, наполягатиме на застосуванні більш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 13 млн грн для голови Тернопільської облради, 10 млн грн – для першого заступника голови Тернопільської ОВА та 8 млн грн – іншого заступника. Оскільки злочин, який інкримінується голові Тернопільської облради, пов’язаний із займаною ним посадою та виконанням службових повноважень, стороною обвинувачення готується клопотання про відсторонення особи від займаної посади, — йдеться у повідомленні САП.

Нагадуємо, вчора Михайло Головко провів першу прес-конференцію після затримання, де прокоментував ситуацію й повідомив, що знову займає посаду очільник Тернопільської обласної ради.

Більше: «Ніякого хабаря не було», – голова Михайло Головко прийшов на роботу і прокоментував своє затримання

Що передувало

Нагадаємо, Михайло Головко вийшов з-під варти, внісши заставу розмірі 805 тисяч гривень.

Також звільнили з-під варти затриманих раніше заступників начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука. Як повідомила прессекретарка САП Ольга Постолюк, підозрювані внесли заставу по 805 200 грн.

Більше: Заступників начальника Тернопільської ОВА звільнили під заставу

Exit mobile version