Суд над головою обласної ради Михайлом Головком за отримання неправомірної вигоди (Наживо)

Сьогодні, 28 червня, у Києві на засіданні Вищого антикорупційного суду обрали запобіжний захід для голови Тернопільської облради Михайлу Головку, пише Файне місто.

Прокурор просить у судді задовольнити клопотання детектива та застосувати до підозрюваного Михайла Головка наступну міру запобіжного заходу: тримання під вартою строком на 60 діб або заставу у розмірі 13 мільйонів гривень. Такий розмір застави визначили, виходячи зі статків Головка та вчинення ним злочину відповідної тяжкості.

Під час розгляду справи Тернопіль 1 повідомляв, що нардепка Оксана Савчук готова взяти його на поруки. Також адвокати держслужбовця подали клопотання, аби Головко сидів поряд з ними, замість перебування в камері судової зали. Суддя задовольнив клопотання захисників.

UPD (18.13)

Адвокат Михайла Головка заперечує звинувачення прокурора. За його словами, в матеріалах досудового розслідування щодо Головка немає фіксації вимоги неправомірної згоди.

Протоколи містять системні спонукання зі сторони особи, яка погодилась на співпрацю зі слідством, до затягування в перемовини мого клієнта з іншими особами. Такі активні дії особа, яка співпрацює зі слідством, не може вчиняти, – каже він.

На думку адвоката Головка, вимоги прокурора про міру запобіжного заходу – тримання під вартою строком на 60 діб або заставу у розмірі 13 мільйонів гривень – це нонсенс!

У мого клієнта четверо дітей, яким по 3,6, 9 та 2 років. Дружина не працює. І цю особу НАБУ і прокурор вимагає тримати під вартою. Логіка у цих діях відсутня, – каже він.

Адвокат вимагає максимальний розмір застави встановити у розмірі 1 мільйона гривень.

UPD (18.50)

У судовій залі антикорупційного суду один із трьох адвокатів Михайла Головка заявив, що головний свідок у справі Олександр Ярмоленко отримав спеціальне завдання від НАБУ.

У цій справі пан Ярмоленко отримав спеціальне завдання від НАБУ, – відзначив один із трьох захисників Михайла Головка. – Виникає сумнів, що є тут кримінальне правопорушення. Крім того, щодо тиску та впливу на свідків – Труш проходить, як свідок, але чомусь його показань тут нема. І що Головко вийде і скаже йому – “Скажи, що ти брав?!”. І так далі.

Також суддя запитав Михайла Головка, чи він залишиться у Києві, чи поїде в Тернопіль, якщо його відпустять.

Обов’язково поїду в Тернопіль, – відзначив Михайло Головко.

UPD (20.20)

60 днів в СІЗО або 805 тисяч гривень застави і електронний браслет – ВАКС обрав запобіжний захід Михайлу Головку. Його одразу з зали суду повезли в СІЗО.

Передісторія

До слова, сьогодні обрали запобіжний захід для першого заступника голови Тернопільської ОВА Ігоря Дем’янчука.

Більше: Антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному із заступників начальника Тернопільської ОВА

Також зазначимо, ми раніше писали, що голову Тернопільської облради Михайла Головка та 2 заступників Тернопільської ОВА, Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука, обвинувачують у вимаганні хабаря у бізнесмена-волонтера.

Більше: НАБУ офіційно підтвердило затримання голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка

Згодом НАБУ опублікувало відео розмови підприємця з головою Тернопільської обласної ради та двома заступниками голови Тернопільської обласної військової адміністрації. Вони вимагали 2,4 мільйони гривень. 

Більше: Домовлялись про “відкати”: НАБУ опублікувало відео розмови підприємця з посадовцями про 2,4 млн грн хабаря

Також під час обшуків у кабінеті Головка знайшли, ймовірно, вибухонебезпечні предмети. Наразі триває експертиза.

Більше: Ймовірно, вибухівку знайшли у кабінеті Михайла Головка під час обшуків – керівник поліції Тернопільщини (Відео)

Exit mobile version