Антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному із заступників начальника Тернопільської ОВА

Ігор Дем'янчук // Фото: Газета Місто

Сьогодні, 28 червня, у Києві Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід першому заступнику голови Тернопільської ОВА Ігорю Дем’янчуку. Його обвинувачують у хабарництві, пише Файне місто.

За даними суду, слідчий суддя застосував до заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації (ОВА) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб (до 26 серпня 2023 року включно). Як альтернативу, суддя визначив підозрюваному заставу у розмірі 805 200 грн.

У разі внесення застави на підозрюваного покладаються обов’язки:

Заступника голови Тернопільської військової адміністрації підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України.

Далі мають обрати запобіжний захід Ігорю Гайдуку та Михайлу Головку.

Нагадаємо, сьогодні Вищий антикорупційний суд відмовив у проведенні трансляції з обрання запобіжного заходу керівництву Тернопільської обласної військової адміністрації, яке підозрюють у хабарництві. Таке рішення ухвалив суддя ВАКС.

Більше: Суд відмовив у трансляції обрання запобіжного заходу керівництву Тернопільської ОВА

Також зазначимо, ми раніше писали, що голову Тернопільської облради Михайла Головка та 2 заступників Тернопільської ОВА, Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука, обвинувачують у вимаганні хабаря у бізнесмена-волонтера.

Більше: НАБУ офіційно підтвердило затримання голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка

Згодом НАБУ опублікувало відео розмови підприємця з головою Тернопільської обласної ради та двома заступниками голови Тернопільської обласної військової адміністрації. Вони вимагали 2,4 мільйони гривень. 

Більше: Домовлялись про “відкати”: НАБУ опублікувало відео розмови підприємця з посадовцями про 2,4 млн грн хабаря

Також під час обшуків у кабінеті Головка знайшли, ймовірно, вибухонебезпечні предмети. Наразі триває експертиза.

Більше: Ймовірно, вибухівку знайшли у кабінеті Михайла Головка під час обшуків – керівник поліції Тернопільщини (Відео)

Exit mobile version