У Тернополі триває фотовиставка журналіста Василя Бурми (Фото)

Фото: Файне місто

В Українському Домі «Перемога» триває виставка робіт фотокореспондента, Заслуженого журналіста України Василя Бурми. Глянути на «Репортерські перехрестя» запрошують всіх тернополян та гостей міста, пише Файне місто.

На виставці представлені улюблені роботи журналіста й світлини, які були зроблені під час поїздок закордон

Фото: Файне місто

Як зазачили у міській раді, експозиція приурочена до 60-річчя роботи митця у газеті «Вільне життя». Представлені улюблені роботи, зокрема, й світлини з поїздок з-за кордону.

Фото: Файне місто

Під час презентації фотовиставки міський голова Тернополя Сергій Надал вручив Василю Бурмі відзнаку «Герб міста Тернополя» та привітав митця з визначною подією.

Завдяки світлинам Василя Бурми про Тернопіль знає, без перебільшення, не лише країна, а й весь світ. Завдяки вашим фото газета стала яскравішою та цікавішою для читача. Ваші роботи – це як екскурс в історію міста Тернополя від відбудови і до сьогодні. У них відчувається краса, велич і сила міста. Дякуємо за вашу працю, бажаємо міцного здоров’я, Божого благословення та доброту вам і вашим рідним та, звісно, якомога швидшої перемоги нашій Україні, – зазначив Сергій Надал.

Ознайомитись із виставкою Василя Бурми може кожен охочий у будь-який день тижня від 09:00 до 17:00 години.

Про митця

Василь Олександрович Бурма народився 6 січня 1936 року в с. Заріг Оржицького району Полтавської області. У 1963 році закінчив факультет журналістики Львівського університету. Відтоді до квітня 2015 року працював репортером і фотокореспондентом тернопільської обласної газети «Вільне життя» («Вільне життя плюс»).

Василь Бурма – член Національної спілки журналістів України, спілки фотохудожників, краєзнавець, заслужений журналіст, автор книг та член журі багатьох фотоконкурсів. У 2013 році мистецька «Алея зірок» у Тернополі поповнилась ім’ям журналіста. Голова журі обласного конкурсу авторських фотографій юних аматорів Тернопілля «Ми — в Україні і Україна — в нас». Постійно друкується в різних виданнях, серед іншого, опублікував цикл статей «Замки Тернопілля» у газеті «Русалка Дністрова».

До слова, у Тернополі також триває виставка загиблого Героя Олега Дробоцького «Два різних світи». На картини захисника можна подивитися до 23 червня.

Більше: «Два різних світи»: виставка картин загиблого Героя триває у Тернополі (Фото)

Автор: Ірина Канюка

Exit mobile version