“Я б волів там лишитися замість них”: у Тернополі обрали запобіжний захід обвинуваченому в загибелі 3-ох студентів (Відео)

Скріншот з відео "Файного міста"

Сьогодні, 22 лютого, в Тернопільському міськрайонному суді обрали запобіжний захід водієві, обвинуваченому у скоєнні смертельної ДТП в селі Стара Брикуля Микулинецької громади. Внаслідок автопригоди загинули 3 студентів тернопільського вишу. Що постановив суд – далі у матеріалі “Файне місто”.

Кого звинуватили у смертельній ДТП

Підозрюваний – 57-річний Оберняк Андрій Петрович з Тернополя. Працює підприємцем. Одружений, має 4 дітей. Доглядає стреньку мати, яка має хворобу Паркінсона і проблеми з зором. Раніше не судимий.

Я хотів звернутися до батьків, рідних, близьких загиблих хлопців. Я як батько розумію і навіть не можу уявити, що ви зараз переживаєте. Прошу в Бога, щоб він дав їм сил перенести тяжку втрату. Я розумію, що я мав їх завести живими і здоровими, але не зміг цього. Я б волів там лишитися замість них. Прошу в рідних пробачення, – зазначив Андрій.
Скріншот з відео “Файного міста”

Що вирішив суд

У Тернопільському міськрайонному суді обрали запобіжний захід водієві, обвинуваченому у скоєнні смертельної ДТП. Йому повідомлено підозру за ч.3 ст 286 ККУ. Суддею був Любомир Базан.

В результаті суддя призначив тримання під вартою протягом 2 місяців – до 00:00 години 19 квітня із правом внесення застави у розмірі 402 тисячі 600 гривень.

Адвокат обвинуваченого Максим Майка зазначив, що треба дочекатися всіх експертиз. Після цього можна буде подати апеляцію.

Детальніше про це дивіться у записі прямого ефіру “Файного міста”.

Нагадаємо, ДТП сталася 19 лютого близько 22:30 години на автодорозі Н-18 в межах села Стара Брикуля Микулинецької громади. Автобус «Neoplan», що здійснював нерегулярні перевезення з Буковеля Івано-Франківської області до Тернополя, перекинувся на узбіччя. На момент автопригоди в транспорті перебували 39 людей, зокрема 1 дитина. D результаті 3 людини загинули та 4 поранилися. Потерпілих доставили до Теребовлянської міської лікарні.

Більше: На Тернопільщині розбився автобус із 39 пасажирами: є загиблі (Фото)

В автопригоді загинули одразу троє студентів Західноукраїнського національного університету: 23-річний Олег Максимів, 22-річний Мар’ян Мисак та 21-річний Олег Рачук. Юнаків згадують як веселих, добрих та розумних людей.

Більше: Троє студентів тернопільського вишу загинули у моторошній ДТП (Фото)

Автор: Віта Поляна

Exit mobile version