Ректора Почаївської семінарії УПЦ (МП) підозрюють в антиукраїнській діяльності (Фото)

Ректора Почаївської духовної семінарії УПЦ (МП) СБУ підозрює в антиукраїнській діяльності. Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини керівника. Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу відомства.

За даними слідства, архієпископ поширював у соцмережах “дописи”, в яких принижував національну честь та гідність українців. Також своїми діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті.

Щоб «розганяти» деструктивний контент, ректор установи використовував анонімний профіль у соцмережі Facebook, а для підготовки своїх «публікацій» користувався наративами російських пропагандистів.
Крім того, під час обшуків за місцем проживання фігуранта і в приміщеннях семінарії правоохоронці виявили літературу, яка повторювала «тези» кремля щодо внутрішньої ситуації в Україні, – зазначають в СБУ.

Наразі архієпископу повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Фото: СБУ

У ЗМІ поширюється інформація, що це архієпископ Шумський Іов. На посаді ректора він, згідно рішення Синоду УПЦ, від 25 вересня 2018 року (журнал № 34).

Нагадаємо, СБУ проводить обшуки в приміщеннях УПЦ (МП) в Україні. Там уже знайшли чимало цікавого.

Більше:

Exit mobile version