Методички про “єдіную русь” і листування з москвою виявили у приміщеннях УПЦ (МП) на Буковині (Фото)

Фото: СБУ

На Буковині СБУ перевірила приміщення УПЦ (МП). Там знайшли методички з москви, громадян рф та посвідчення окупантів. Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу управління СБ у Чернівецькій області.

В результаті слідчих дій правоохоронці знайшли документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Також викрили листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію рф, розповідати про нібито утиски «московської церкви» тощо, – зазначають у пресслужбі.

Правоохоронці знайшла і склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів. Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявили фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів – посвідка «героя росії», підписана міністром оборони рф за «захоплення Криму» у 2014 році.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії, – додали в СБУ.

Нагадаємо, раніше обшуки провели на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині. В результаті правоохоронці знайшли мільйони готівки, проросійську літературу та громадян рф.

Більше: СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та росіян в приміщеннях УПЦ (МП) (Фото)

Exit mobile version