СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та росіян в приміщеннях УПЦ (МП) (Фото)

Фото: СБУ

Служба безпеки України завершила обшуки 350 церковних споруд і 850 осіб. Понад 50 людей пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа. Зокрема, обшуки провели на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині. В результаті правоохоронці знайшли мільйони готівки, проросійську літературу та громадян рф. Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу СБУ.

У церквах були громадяни рф

Серед 850 осіб були не лише громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни рф. Деякі з них при перевірці документів надали паспорти та військові квитки СРСР, взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або ж мали українські паспорти з ознаками підробки чи пошкодження. Наразі щодо них правоохоронці здійснюють поглиблену перевірка.

В СБУ зазначають, також на території Києво-Печерської Лаври перебував 32-річний громадянин України. Він може бути причетний до протиправної діяльності в нашій країні проросійського інформаційного агентства «Антван». При цьому він є довіреною особою власника однойменної російської компанії «ANTVAN GROUP» – громадянина рф Орлова О.В., який володів в Україні низкою земельних ділянок і закладів громадського харчування. Наразі це майно заарештовано у межах кримінального провадження.

Проросійська література і мільйони гривень

Крім того, у ході безпекових заходів виявили:

Усі матеріали передадуть на відповідні експертні дослідження. Вказані безпекові заходи відбувалися у межах чинного законодавства.

Читайте також: У Львові засудили прихильницю “русского міра” 

Exit mobile version