Зеленський ввів у дію рішення РНБО про заборону московського патріархату в Україні

Фото ілюстративне

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про заборону в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії. Указ №820 від 1 грудня опублікували на сайті Офісу президента. Про це пише “Файне місто” з посиланням на рішення “Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Президент доручив Кабміну у двомісячний термін розробити та внести на розгляд Верховнї Ради законопроєкти про обмеження і заборону релігійних організацій, які керуються рф. Також Кабінет міністрів повинен перевірити підстави та умови, за якими релігійні організації користуються майном Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Глава держави доручив СБУ та поліції активізувати перевірки для протидії підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі України.

Нагадаємо, у четвер, 1 грудня, на засіданні РНБО розглянули факти зв’язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресоркою. Так, УПЦ МП перевірятимуть, чи пов’язана вона з рпц. Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна забезпечить духовну незалежність своїх громадян і нікому “не дозволить будувати імперію всередині української душі”.

Зокрема, РНБО ухвалила такі важливі рішення в релігійній сфері:

За словами президента, відбудеться реформа цієї структури, “яка дасть їй змогу реально захищати права та законні інтереси українців і держави”.

Зазначимо, що УПЦ МП вперто продовжує стверджувати, що не має стосунку до РПЦ і патріарха Кирила, який відкрито підтримує війну і вбивства українців. Водночас чимало священнослужителів УПЦ МП підтримують російську агресію, а на окупованих територіях – відкрито співпрацюють з ворогом.

Також СБУ провела обшуки в низці єпархій УПЦ МП у всій Україні. Так, обшуки відбулися на Вінниччині, Кіровоградщині, Закарпатті, в Чернівцях, Івано-Франківську, на Рівненщині, в Почаївській лаврі (Тернопільська область), Києво-Печерській лаврі. Під час обшуків правоохоронці знайшли пропагандистські матеріали. 

Більше:

Exit mobile version