Мер Тернополя радить містянам переїхати у села

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

росія влаштувала енергетичний терор українцям. Вимкнення електрики, води, опалення та перебої з мобільною мережею стали все повсякденними реаліями, на жаль. Так, міський голова Тернополя закликав жителів переїхати у будинки в села. Про це пише “Файне місто” з посиланням на телеграм-канал мера.

За словами Сергія Надала, в освітніх закладах міста облаштовують пункти обігріву на випадок надзвичайної ситуації.
Більше: У Тернополі будуть розгортати 12 стаціонарних пунктів обігріву

Тернопіль готується до складної зими. На випадок тривалого вимкнення електроенергії (кілька днів поспіль) та значного зниження температури ми готуємо пункти обігріву в приміщеннях освітніх закладів нашого міста. Ми обладнаємо їх генераторами, доступом до інтернету, біотуалетами. Там можна буде набрати питної води, зарядити телефони, скористатися польовою кухнею, засобами гігієни, медикаментами. Також ці приміщення будуть доступні для тимчасового проживання, – зазначає міський голова.

Однак, по можливості, тим містянам, які мають родичів у селах, мер порадив тимчасово переїхати і перебути складний період у них.

Але якщо у вас є родичі в селі, а їх будинки обладнані пічним опаленням, сплануйте варіант тимчасового переїзду. Знайте, ми підтримаємо одне одного і переможемо. А кожна випалена ввечері свічка – за упокій ворога. Україна переможе! – додав Сергій Надал.

До слова, раніше з таким же закликом виступив міський голова Івано-Франківська. Руслан Марцінків закликав жителів багатоповерхівок виїхати за обласний центр.

Більше: “Світла може не бути по декілька днів”: мер Івано-Франківська порадив жителям виїхати в села

Читайте також: Зв’язок на межі можливостей: що робити тернополянам, щоб зберегти мобільну мережу

Exit mobile version