Без світла можуть бути багато західних і центральних областей – директор ДТЕК Дмитро Сахарук

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

В Україні надзвичайно складна ситуація в енергосисемі через атаку рф. Майже половина громадян залишається без світла. Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук повідомив, що в Київській області світла може не бути днями. Також через нестачу електроенергії можуть бути проблеми і в центрі, і на заході України. Про це пише “Файне місто” з посиланням на коментар директора в ефірі інформаційного телемарафону.

Дмитро Сахарук зазначив, що, ймовірно, в деяких районах будуть вводити не планові відключення електроенергії, а планові вмикання.

І, на жаль, кількість годин, протягом яких можуть бути ці планові вмикання, поки дуже коротка – це дві-три години максимум, – зазначив глава.

Директор повідомив, що після ворожих обстрілів було влучання в одну з українських теплоелектростанцій, яка припинила працювати через пошкодження. Через це можуть бути проблеми з електропостачанням у центральні та західні області.

Ситуація дуже складна. Вона поки контрольована, але дуже складна. Росіяни завдали дуже серйозної шкоди об’єктам передачі. Це підстанціяї, які передають електроенергію з одного району в інший, через які живляться багато областей і в центрі, і на заході, – сказав Сахарук.

За його інформацією, зараз в середньому по країні близько 40% споживачів залишаються без світла. І поки не відомо, коли цей відсоток буде зменшуватися.

Нагадаємо, міський голова Тернополя Сергій Надал нагадав містянам, чому цілі мікрорайони залишаються без електропостачання годинами. Також він дав рекомендації, як поводитися у випадку припинення електропостачання.

Більше: Цілі мікрорайони без світла годинами: пояснення міського голови Тернополя 

Читайте також: У Тернополі збирають кошти на світловідбиваючі стрічки для школярів

Exit mobile version