Цілі мікрорайони без світла годинами: пояснення міського голови Тернополя

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Росіяни здійснили масштабну атаку на об’єкти критичної інфраструктури України 15 листопада. Через це ситуація в українській енергосистемі надзвичайно складна. Зокрема, у Тернополі містяни можуть годинами бути без електропостачання. Міський голова Сергій Надал вкотре наголошує, що світло вимикають за вказівкою від диспетчера “Укренерго”, пише “Файне місто”.

Через ракетні обстріли енергетичних об’єктів України цілі мікрорайони нашого міста вже багато годин без світла. Я хочу пояснити, що вимкнення світла не залежить ні від мене, ні від міської ради. Графіки енергетики давали, але ви вже самі переконалися, що через нові обстріли вони не діють. Обленерго отримує вказівку від диспетчера «Укренерго» і миттєво вимикає електроенергію, – пояснює міський голова Тернополя.

Сергій Надал також зазначає, що довготривалі припинення електропостачання можуть бути ще частішими.

Скажу більше. Ми маємо бути готові, що такі вимкнення будуть частішими і тривалими в часі. Ви розумієте, чому російські терористи це роблять. Але їм не вдасться зламати українців і Україну, – додав мер.

Міський голова дав наступні рекомендації, як поводитися у випадку припинення електропостачання:

Нагадаємо, 15 листопада росія ататкувала Україну ракетами. Це сталося в той час, коли відбувалася зустріч G20. Вибухи лунали чи не в кожній області України.

На Тернопільщині двічі спрацьовували сили ППО:

Читайте також: У Тернополі не працюватимуть сирени під час відключення світла

Exit mobile version