Чоловіки, видихніть: Генштаб скасував обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Сьогодні, 6 липня, після шквалу обурень Генштаб скасував рішення щодо видачі дозволів на виїзд військовозобов’язаним. Таке рішення ухвалив Валерій Залужний на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, пише “Файне місто”.

Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України та військово-політичного керівництва держави. Тому Начальником Генерального штабу Збройних Сил України з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання, – йдеться у повідомленні головнокомандувача ЗСУ Залужного.

У Генштабі додають, що оновлений документ розроблять на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів.

Нагадаємо, учора, 5 липня, Україну сколихнула новина про заборону виїзду чоловіків з місця проживання без дозволу з військкомату. Згодом влада публікувала “пояснення”, які ще більше плутали громадян:

Читайте також: “Заборонити очне навчання до закінчення війни”: петиція набрала необхідну кількість голосів

Exit mobile version