Чоловікам заборонили виїжджати за межі області без дозволу з військкомату: у Генштабі пояснюють нові деталі

Фото ілюстративне// Джерело: АрміяInform

Для виїзду за межі областей військовозобов’язані мають отримати дозвіл у ТЦК та СП. Про це повідомив представник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Олександр Хлись в етері національного телемарафону, пише “Файне місто”.

Якщо в межах області — не треба. Якщо в межах міста Києва та Київської області — теж не треба. Якщо людина виїжджає за межі області, вона має прибути до керівника ТЦК, уточнити свої дані й отримати такий дозвіл, – зазначив офіцер.

Крім того, він нагадав, що відповідні норми законодавства України діють давно та у зв’язку з поверненням великої кількості чоловіків до своїх домівок виникла потреба в актуалізації облікових даних військовозобов’язаних для розуміння можливостей мобілізаційного ресурсу.

Зараз багато хто повертається до своїх домівок. Тому Генштаб має на меті відновити облік на підконтрольних Україні територіях, уточнити облікові дані людей, які повернулися додому, щоб скорегувати об’єми призову мобілізаційних ресурсів, – зауважив Хлись.

Також полковник Олександр Хлись поінформував про використання додатка Дія для військового обліку у майбутньому.

Поки що отримання такої довідки неможливе в Дії через обмеження доступу до реєстрів, – додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 5 липня, країну сколихнули заяви від генштабу щобо обмеження виїзду чоловіків за межі місця проживання. Спочатку повідомлялося, що аби моїхати в інший населений пенкт, військовозобов’язані повинні обов’язково брати дозвіл у військкоматі.

Більше: Чоловікам заборонено виїздити з місця проживання без дозволу з військкоматів – Генштаб

Згодом у Генштабі запевняли, що довідку на дозвіл треба отримати лише тим чоловікам, які змінюють реєстрацію місця проживання. Він діятиме від 30 днів до року залежно від категорії субʼєкта.

Більше: Можна чоловікам виїжджати чи ні: роз’яснення щодо дозволу на виїзд з місця проживання 

UPD

Оновлена інформація: Чоловіки, видихніть: Генштаб скасував обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних 

Exit mobile version