Можна чоловікам виїжджати чи ні: роз’яснення щодо дозволу на виїзд з місця проживання

Фото: Нацполіція

Сьогодні, 5 липня, країну сколихнула шокуюча новина – всі чоловіки призовного віку зобов’язані брати дозвіл у військкоматах аби виїхати за межі місця проживання. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до призовників та військовозобов’язаних з приводу цієї інформації. Детальне роз’яснення – далі у матеріалі “Файного міста”.

Читайте також: Чоловікам заборонено виїздити з місця проживання без дозволу з військкоматів – Генштаб

Нагадую, триває війна. Ви потрібні своїй державі! Всі, хто досі не стоїть чи не поновився на військовому обліку, мають це зробити. Ті з вас, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у ТЦК.
Жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося, – звернувся Залужний.

Також він оприлюднив Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання. Охочим отримати дозвіл на виїзд потрібно заповнити клопотання з проханням надати дозвіл на виїзд за межі місця проживання:

Скріншот з документу

Також головнокомандувач показав, як має виглядати дозвіл для виїзду:

Скріншот з документу

Детальніше ознайомитися з документом МОЖНА ТУТ.

Дозволу для виїзду не потрібно

Все ж військовозобов’язані зможуть переміщатися Україною без дозволу військкомату. Координаторка руху адвокатів Збройних Сил України Євгенія Рябека роз’яснила, що дозвіл слід отримати у випадку зміни реєстрації місця проживати.

У повідомленні Генерального штабу йдеться виключно про впорядкування обліку осіб, які змінюють місце проживання, місце реєстрації. Тобто вам потрібне схвалення військкомату на зміну місця проживання, – каже Євгенія Рябека.

UPD

Оновлена інформація щодо цієї новини: Чоловікам заборонили виїжджати за межі області без дозволу з військкомату: у Генштабі пояснюють нові деталі 

Читайте також: З 1 жовтня можуть заборонити виїзд за кордон жінкам, які перебувають на військовому обліку

Exit mobile version