Чоловікам заборонено виїздити з місця проживання без дозволу з військкоматів – Генштаб

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Згідно норми Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це заявили у Генштабу ЗСУ сьогодні, 5 червня, пише “Файне місто”.

Дозвіл на те, аби виїхати військовозобов’язаним за межі місця проживання, діятиме від 30 діб до року.

З метою впорядкування обліку переміщених осіб Генеральним штабом Збройних Сил України розроблено Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час. Дозвіл видається від 30 діб до року залежно від категорії субʼєкта, – йдеться у повідомленні Генштабу.

Наразі розглядають додаткове унормування питань переселенців, які часто переїжджають через службову чи особисту необхідність. У Генштабі просять з розумінням ставитися до регуляторних заходів, продиктованих законами України, умовами воєнного стану і ведення війни.

UPD

Роз’яснення інформації: Можна чоловікам виїжджати чи ні: роз’яснення щодо дозволу на виїзд з місця проживання

Читайте також: З 1 жовтня можуть заборонити виїзд за кордон жінкам, які перебувають на військовому обліку

Exit mobile version