У Тернополі “благодійник” допомагав чоловікам тікати з України (Фото)

Затримання "благодійника"// Фото: Нацполіція Тернопільщини

У Тернополі зловили керівника благодійного фонду, який допомагав військовозобов’язаним чоловікам незаконно тікати з України. Про це повідомляє “Файне місто” з посиланням на Управління служби безпеки Тернопільщини.

Правоохоронці встановили, що засновник та керівник однієї із місцевих благодійних організацій підробляв дані у електронній системі «Шлях», аби призовники змогли виїхати до країн ЄС. “Послуга” коштувала 500 євро з людини.

За версією слідства, підозрюваний, працюючи керівником однієї з благодійних організацій, надіслав у Тернопільську обласну військову адміністрацію листа з проханням про надання дозволу на ввезення гуманітарної допомоги на територію України, із недостовірною інформацією про військовозобов’язаного водія. Дані останнього було неправомірно внесено до електронної бази даних «Шлях», що дозволило безперешкодно перетинати державний кордон України, – зазначили в СБУ.

Організатора махінації правоохоронці затримали на пункті пропуску Шегині під час його чергової спроби вивезти нелегала за кордон. У підозрюваного вилучили 17 500 гривень, які військовозобов’язаний заплатив “благодійнику”.

У межах кримінального провадження за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.
Перевіряється причетність підозрюваного до інших випадків незаконного переправлення осіб через український кордон, – зазначили у відомстві.

За інкримінованою статтею КК України правопорушника можуть посадити до в’язниці на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці викрили експоліцейського, який незаконно переправляв чоловіків за кордон. За свою “послугу” чоловік брав кругленьку суму.
Більше: На Львівщині експоліцейський переправляв чоловіків за кордон за 3 000 доларів (Фото)

Читайте також: На Буковині заступник голови ОВА організував махінації з гуманітарною допомогою (Відео)

Exit mobile version