У Тернополі подорожчали ліки: що кажуть фармацевти (Відео)

Аптека // Фото: Файне місто

У Тернополі подорожчали ліки, а деяких препаратів немає зовсім. Однак в аптеках запевняють, що цін не підвищували. Про це пише “Файне місто”.

Нагадаємо, раніше голова комітету Верховної Ради з питань здоров‘я Михайло Радуцький розповів, що в українських аптеках протягом повномасштабної війни вартість медичних препаратів зросла на 20-25%. Деякі окремі позиції взагалі здорожчали на 40%. В Аптечній професійній асоціації стверджують, що мережі аптек націнку на препарати не збільшували. Але є низка інших факторів, які впливають на формування вартості медичних препаратів.

Чи потрібно запроваджувати більш жорсткий контроль за вартістю медпрепаратів в аптечних мережах? Посилювати адміністративний тиск? Я так не вважаю. За останній час є декілька прикладів, коли державне регулювання цін призводило до виникнення дефіциту на товари, до появи “чорного ринку”. На мою думку, є всі передумови для зниження цін ринковими методами” – написав депутат.

Яка ситуація з ліками в Тернополі?

Журналісти “Файного міста” поцікавилися в аптеках, яка в них ситуація з поставками та націнками. В одній з фармацій розповіли, що з доставкою ліків проблем нема, а ціни вони не підвищують, крім деяких імпортних.

Є всі поставки, все відновлюємо у достатній кількості. Ціни які були, такі і є. Ціни на деякі імпортні ліки зросли максимум на 5 гривень, – каже фармацевтка.

Однак тернополяни скаржаться, що ціни все-таки зросли. Також окремі препарати стало важче знайти. Для цього вони обходять десятки аптек.

Що саме говорили люди – дивіться у відео.

До слова, на центральному ринку Тернополя подорожчали продукти харчування.
Більше: У Тернополі подорожчали продукти: які ціни на цетральному ринку (Відео)

Читайте також: На Тернопільщині здорожчав проїзд у міжміських автобусах (Відео)

Хочете бути в курсі достовірних новин та головних подій Тернополя? Слідкуйте за “Файним містом” на інших наших ресурсах: TelegramViberInstagram.

Exit mobile version