17 тисяч гривень штрафу для водійки, яка влетіла у Катедру: нові деталі скандальної справи

Засідання суду Фото: Файне місто

Ірина Яворська, яка в ніч на 23 квітня влетіла в Архикатедральний собор Тернополя та розтрощила церковне майно, повинна сплатити 17 тисяч гривень штрафу. Крім того, її позбавили права керувати автомобілем.

Таку постанову ухвалив суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області. Про це стало відомо сьогодні, 29 квітня.

У постанові йдеться, що Ірині загрожує, згідно статті 178 КК України, штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від шістдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. До того ж, цей злочин є нетяжким відповідно до статті 12 КК України.

Наразі Ірину зобов’язали сплатити 17 тисяч гривень штрашу і її позбавили права керування автомобілем на один рік.

“28.04.2022 суддею Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ухвалено постанову, якою визнано Особу І. винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема, за керування транспортним засобом в стані наркотичного сп’яніння, та накладено на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 17 000,00 грн., з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік”, – йдеться у постанові.

На даний час триває досудове розслідування і після його завершення буде вирішуватися питання винності Ірини і призначення остаточного покарання.

Нагадаємо, нещодавно Тернопіль сколихнула скандальна новина – у Тернопільську катедру на автомобілі влетіла жінка. Нею виявилася стоматологиня Ірина Яворська. Виявилося, що в той вечір вона вжила наркотики. Більше:

Читайте також: Тижневий дайджест: демонтаж пам’ятників радянським солдатам, переіменування вулиць, водограї та пароплави у Тернополі (Відео)

Автор: Віта Поляна

Exit mobile version