Взяли від варту і змусили пройти курс лікування: підсумки суду над водійкою, яка в’їхала у Катедру (Фото/Відео)

Засідання суду Фото: Файне місто

Сьогодні, 27 квітня, у у Тернопільському міськрайонному суді обрали міру запобіжного заходу Ірині Яворській, яка нещодавно в’їхала у Архикатедральний собор.

Підозрюваній інкримінують 178 статтю Кримінального кодексу України – пошкодження релігійних споруд чи культових будинків. Санкція цієї статті передбачає арешт на до 6 місяців, обмеження волі до 3 років, або позбавлення волі на той самий термін.

Спікерка суду Анна Мостецька розповіла, що підозрювану взяли під варту одразу в залі судового засідання. Також їй визначили розмір застави, що становить 49 620 гривень.

Сьогодні нашим судом розглянуто клопотання і воно повністю задоволено. До підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Її було поміщено під варту одразу в залі судового засідання. Крім того, судом було визнано розмір застави, що становить 49 620 гривень. Такий розмір застави зумовлений тим, що злочин, який їй інкримінується, відноситься до категорії не тяжких і цей розмір застави є максимальним.
Крім того, якщо підозрювана внесе заставу, на неї буде покладено ряд процесуальних обов’язків. Їх порушення тягнуть за собою можливе подальше клопотання про зміну застави”, – каже спікерка.

Крім того, Ірині Яворській визначили чимало умов, серед яких – лікування від наркотичної залежностію

Також судом визначено обов’язок прибувати до слідчого прокурора або суду за кожним викликом, не відлучатися за межі Тернополя, здати паспорт, який дає право на виїзд за кордон, і зокрема, пройти курс лікування від наркотичної залежності. Ця ухвала дійсна на срок, встановлений до 23 червня 2022 року до 29 години 59 хвилин. Повний текст ухвали буде проголошений 2 травня о 9 годину ранку“, – зазначила Анна Мостецька.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 23 квітня, у Тернопільську катедру влетіла водійка на авто. Жінка потрощила церковне майно і не на жах стривожила жителів міста. Згодом вияснилося, що стоматологиня була в наркотичному спянінні.

Більше: Водійка була під впливом наркотиків, її авто переслідувала поліція: подробиці ДТП у Катедрі (Відео)

Читайте також: У Теребовлі чоловіка засудили на 5 років тюрми за “замінування АЗС”

Exit mobile version