Водійка була під впливом наркотиків, її авто переслідувала поліція: подробиці ДТП у Катедрі (Відео)

Ірина Яворська-Скрабут Фото із соцмереж

У тернопільський Архикатедральний собор влетіло авто. Підозрювана була під впливом наркотичний речовин. Зловмисниці вже оголосили підозру і мають обрати запобіжний захід. Цей інцидент прокоментувала влада міста та правоохоронці під час брифінгу 25 квітня. 

Нагадаємо, в ніч на 23 квітня водійка на авто в’їхала у храм та розтрощила плащаницю і престіл. Поліція її затримала і порушила кримінальне провадження за статтею 178 Кримінального кодексу України – «Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків». Це передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Більше: Понищене церковне майно і розбите авто: жінка в’їхала у Тернопільську катедру (Фото/Відео)

“Сьогодні порушено кримінальне провадження, і ми розуміємо, що вона робила поворот перед Катедрою на площі і цілеспрямовано їхала в храм. На місці події працювала слідчо-оперативна група, збитки зафіксовано, підтверджено медично, що вона була в стані наркотичного сп’яніння. Слідство проводиться чесно і об’єктивно, ніхто від відповідальності не втече. Перевіряється кілька версій чи залучені інші люди до ганебного злочину”, – каже начальник Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол. 

За словами Богомола, за пів години до цього інциденту ця жіна повідомила на лінію 102 про те, що в неї є конфлікт з чоловіком на вулиці Микулинецькій. Розбиратися виїхала поліція. Однак, згодом вона сіла за кермо та почала тікати в сторону Центру. Її почали наздоганяти патрульні, але загубили по вулиці Острозького. Після цього вона заїхала в Центр, це через хвилин 20 після 1-го дзвінка почала кружляти і заїхала в катедру.

Читайте також: Хто потрощив Катедру: попередньо підозрюють тернопільську стоматологиню (Фото)

Обласний прокурор Андрій Миколайчук додав, що цій водійці вручили повідомлення про підозру. 26 квітня суд розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу. 

“Зважаючи на обставини, прокурори будуть наполягати на обранні до неї найсуворішого заходу — тримання під вартою”, – каже Андрій Миколайчук. 

Голова ОВА Володимир Труш додає, що винна буде покарана за всією суворістю воєнного часу. Тому що за злочини, які вчинені під час війни, автоматично збільшується міра покарання.

Також настоятель Катедри отець Орест Павліський додав, що родина підозрюваної готова компенсувати завдані храму збитки.

Читайте також: Удар був настільки сильний, що їх не врятували навіть шоломи: на Тернопільщині розбилися школярі (Фото)

Exit mobile version