Понищене церковне майно і розбите авто: жінка в’їхала у Тернопільську катедру (Фото/Відео)

Фото: Файне місто

23 квітня близько опівночі у Тернопільську катедру влетіло авто. Водійка розтрощила плащаницю і престіл. Згодом на місце події приїхала поліція. На щастя, потерпілих немає. Жінці загрожує ув’язнення до 3-ох років.

“Працівники поліції встановили, що 35-річна жителька Тернополя, керуючи автомобілем марки «Ауді», знісши центральні металеві двері Катедрального собору, заїхала всередину культової споруди та пошкодила церковне майно.На місці події працювали рятувальники ДСНС. Вони вжили заходів, щоб не допустити займання транспортного засобу, та, з допомогою лебідки, відбуксирували автомобіль з приміщення храму.Водійку медики госпіталізували до одного із медзакладів. Автомобіль вилучено та поміщено на арештмайданчик. Правоохоронці встановлюють усі обставини інциденту”, – повідомили у поліції.

Отець Роман Демуш на своїй сторінці в Instagram також прокоментував цю подію. За його словами, особа, яка керувала авто, ймовірно перебувала у стані наркотичного сп’яніння. Наразі у храмі все спокійно. Пасхальні богослужіння у храмі відбуватимутьза за раніше встановленим режимом.

На місці події працювала журналістка “Файного міста”. У відео ви можете побачити, у якому стані церква станом на ранок 10.15 годину.

UPD (12.17): Згодом вияснилося, хто, йоміврно, сидів за кермом авто. Підозрювана – відома стоматологиня, асистентка однаєї з кафедр ТНМУ ім. Я. Горбачевського. Більше про це: Хто потрощив Катедру: попередньо підозрюють тернопільську стоматологиню (Фото)

Читайте також: Рада оборони Тернопільщини попереджає жителів про можливі удари рф (Відео) 

Exit mobile version