Нові рейди та перевірка сертифікатів: у Тернополі посилюють контроль за дотриманням карантину

Фото: Національна поліція

У зв’язку з погіршенням ситуації щодо захворюваності на коронавірус на території Тернопільської міської територіальної громади посилюють контроль за дотриманням вимог карантину. Щодня працівники служб проводять перевірки та рейди, а також профілактичні бесіди з краянами. На порушників карантину складають протоколи, їх очікує штраф.

Днями працівники управління муніципальної інспекції спільно із інспекторами Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області обстежили ТЦ «Орнава», ТЦ «Новус», центральний автовокзал та торгівельні заклади. Перевіряли дотримання громадянами умов карантину.

За результатами перевірки, впродовж двох днів адміністративні протоколи за ч.2 ст.44-3 КУпАП оформили на 10 осіб. У порушників були відсутні засоби індивідуального захисту, а саме, респіратори або захисні маски. Вже наступного дня, 24 січня, під час рейду інспектори оформили ще три адміністративних протоколи за порушення карантинних вимог.

Також муніципали проводять профілактичні бесіди із громадянами, які перебувають у громадських місцях та неправильно носили  індивідуальні засоби захисту. За вказані порушення законодавством передбачений штраф від 170 грн до 255 гривень.

Зазначимо, що з 26 січня на території Тернопільської громади вводять обмеження у роботу закладів громадського харчування, а також дитячих ігрових кімнат. Більше: У Тернополі заборонили роботу барів і ресторанів після 22:00 години та дитячих ігрових кімнат

Читайте також: У Тернополі на Covid-19 хворіють 101 школяр та 93 педагогічних працівники (Відео) 

Exit mobile version