У Тернополі на Covid-19 хворіють 101 школяр та 93 педагогічних працівники (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Сьогодні, 24 січня, у Тернополі відбулося засідання Штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної ситуації надзвичайної ситуації природного характеру на території Тернопільської міської територіальної громади.

Начальник Управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк повідомила, у школах та дитячих садочках міста критичної ситуації стосовно захворюваності на коронавірус немає. У 38-ми ДНЗ Тернополя лише три групи пішли на карантин, інші працюють у звичному режимі. Щодо кількості хворих працівників, то їх у дошкільних закладах освіти станом на сьогодні 11-ть, з яких – 3 педагоги.

У школах ситуація не є гіршою. На дистанційному навчанні перебувають учні 5-11-х класів із чотирьох ЗОШ. Щодо кількості хворих на Covid-19, то на сьогодні на лікуванні перебувають 101 учень та 93 педагогічних працівники.

Взявши до відома інформацію про епідситуацію на території Тернопільської міської територіальної громад щодо захворюваності на Covid-19, Штаб рекомендував Управлінню освіти і науки ТМР:

– забезпечити належним чином освітній процес у відповідності до вимог чинного законодавства;

– забезпечити належну якість повітря приміщень в закладах освіти;

– забезпечити неухильне подання інформації до “ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України” щодо кількості відсутніх дітей в закладах освіти, кількості закритих класів, закладів.

Отже, згідно з рекомендаціями Штабу, учні 5-11 класів за необхідності навчатимуться дистанційно, учні 1-4 класів – у звичному форматі. Рішення про перехід на онлайн-навчання керівники шкіл приймають самостійно – відповідно до ситуації із захворюваністю на коронавірус. Також тернопільські школи неухильно звітуватимуть про кількість відсутніх дітей та закритих класів.

Читайте також: У Тернополі заборонили роботу барів, ресторанів та дитячих ігрових кімнат після 22:00 години

Exit mobile version