У Тернополі пікет на підтримку львівських патрульних, засуджених за перевищення повноважень (Наживо/Відео)

Фото: студія "Файне місто"

У Тернополі суд розглядає апеляцію львівських патрульних, яких засудили за перевищення службових повноважень. Того вечора помер 22-річний львів’янин Володимир Клим.

Біля Апеляційного суду у Тернополі на підтримку поліціантів зібралися пікетувальники. Підтримати колег до обласного центру приїхали правоохоронці з різних міст України.

Трансляція НАЖИВО. Переглянути відео ви можете також на сторінці “Файного міста” у Фейсбук.

Нагадаємо, Галицький райсуд Львова визнав шістьох патрульних винними у перевищенні службових повноважень, що призвело до смерті людини, під час рейду у 2018 році. Львівські поліцейські своєї провини не визнають та подали апеляцію на вирок за загибель юнака.

Читайте також: У Тернополі пікетують суд: львівські патрульні подали апеляцію на вирок за загибель юнака (Відео)

Суд визнав поліцейських підрозділу тактико-оперативного реагування Назарія Андрушківа, Станіслава Гетьмана, Олександра Демчину, Степана Дороша, Дмитра Леськіва та Олега Устіяновського винними у перевищенні службових повноважень вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 ККУ). Окрім 8 років в’язниці, усіх обвинувачених позбавили спеціальних звань “лейтенант поліції” та заборонили займати посади у державних органах упродовж 3 років.

Згідно з рішенням суду, поліцейські неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого, вдягли на нього пластикові наручники-стяжки, чим позбавили його можливості надати собі допомогу самостійно та сприяли його удушенню.

Також суд ухвалив стягнути з держбюджету моральну шкоду понад 4 мільйони гривень на користь найближчих родичів загиблого. Поліцейські з власних коштів мають компенсувати 48 тисяч гривень за проведення криміналістичної експертизи.

Передісторія:

Читайте також: “Не розумію, за що сиджу. Доказів немає”, – заявив у суді вбивця тернополянки Андрій Горбатюк (Відео)

Exit mobile version