Корупційна змова: ноутбуки вчителям за 300 мільйонів гривень

Фото: мережа Інтернет

В Україні попередили про розкрадання коштів на урядовій програмі “Ноутбук – кожному вчителю”. Шахраї могли привласнити близько 300 млн гривень. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Ми запідозрили корупційну змову з ноутбуками для вчителів на 300 млн гривень. Усі тендери направлені на перевірку документів. Експертиза буде проведена протягом тижня. Водночас тендери залишаються активними, – зазначив міністр.

За його інформацією, шахраї, називалися представниками членів Уряду і домовлялися про розподіл по областях переможців закупівель з подальшим отриманням 30% “відкатів”. Сума, яку могли отримати організатори змови, — 300 млн грн.

Ми створили прозорі та справедливі умови, а кожен українець може дізнатись деталі проведення закупівель. Створили публічний дашборд. З його допомогою ми вже викрили зловживання субвенцією: знайшли і скасували тендери, які були написані під конкретного постачальника. Завдяки цьому зберегли 8 мільйонів гривень державі. Загалом контроль субвенції дозволить заощадити більше ніж 100 млн гривень або додатково забезпечити 5000 вчителів ноутбуками, – сказав Федоров.

Читайте також: Міжнародна схема аферистів: як в Україні «віджимають» товар у підприємців

Exit mobile version