Вірус “червоних щік” поширюється серед дітей на Тернопільщині

Фото: джерело інтернет

На теренах інформаційного простору Тернополя зʼявилась інформація про епідемію вірусу «червоних щік» серед дітей. Про це пише Файне місто з посиланням на ЦПМСД Сімейна медицина Тернополя

Розʼяснення з приводу даного питання надала завідувачка амбулаторії № 4 Центру первинної медико-санітарної допомоги, лікар-педіатр Людмила Мельничук.

Фото: ЦПМСД Сімейна медицина Тернополя 

Станом на 26 квітня ми відмічаємо невелике загострення даного вірусу. Проте, це є нормальним процесом, коли під час зниження температури або різких змін погодних умов загострюються деякі види хвороб. Епідемії, як такої, наразі немає. Раніше парвовірус зустрічався у нашому регіоні доволі рідко, тому раптова його поява стривожила батьків, – розповіла лікар-педіатр Центру первинної медико-санітарної допомоги Людмила Мельничук.

Характерним симптомом даного захворювання є: особливий тип еритемних висипань, який створює ефект червоних щік.

Це є звичайний вірус, який проявляється застудними симптомами, а також висипанням, – йдеться у повідомленні.

Через 3-4 дні висип може переходити на тіло й кінцівки. Перебіг захворювання є індивідуальним у кожної дитини. У когось висип може поширитись по всьому тілу у формі павутини, а в інших дітей може проявлятись у вигляді червоних «рукавичок» або «шкарпеток».

Якщо у дитини здоровий організм та сильний імунітет, то хвороба минає сама по собі протягом двох тижнів.

Через специфічний характер висипу, батьки плутають дане захворювання з алергічною реакцією, тому рекомендуємо звертатись до свого педіатра, який зможе диференціювати причину червоних щік та призначить належне лікування, – додає Людмила Мельничук.

Бережіть своїх дітей, не займайтесь самолікуванням, а звертайтесь до медиків.

Читайте також: Інтернет-платформа для переселенців запрацювала на Тернопільщині 

Exit mobile version