Інтернет-платформа для переселенців запрацювала на Тернопільщині

Фото: ІНФОРМАЦІЙНО-КООРДИНАЦІЙНА ПЛАТФОРМА для внутрішньо переміщених осіб в м.Тернопіль та Тернопільській області

На Тернопільщині презентували інформаційно-координаційну платформу для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила на брифінгу Тернопільської ОВА голова ради ВПО в Тернопільській області Яна Шкуратова, пише Файне місто.

За словами голови ради ВПО в Тернопільській області, розробкою інформаційно-координаційної платформи займався департамент цифрової трансформації Тернопільської ОВА. Вона доступна за посиланням

Ми створили єдину платформу, де сконцентрована максимальна кількість інформації, яка стосується внутрішньо переміщених осіб. Я особисто є внутрішньо переміщеною особою ще з 2014 року і розумію, чому це важливо і потрібно. Адже не зважаючи на те, що зараз є багато інформації, ресурсів, організацій, що допомагають ВПО, розібратися у цьому всьому не завжди є просто. Тому я дуже рада, що нам вдалося створити цю платформу, – зазначила Яна Шкуратова.

На платформі представлена актуальна інформація про громадські організації, благодійні фонди, спеціалістів, які надають юридичні та психологічні консультації, актуальні новини та заходи. Також всі охочі можуть дізнатися інформацію у сфері медицини, освіти, культури, спорту, адміністративних та інших послуг. Платформа оснащена інтерактивними дашбордами, що додає користувачам додаткові зручності у пошуку інформації.

Сайт перебуває ще в процесі наповнення. Ми щодня працюємо над тим, щоб його удосконалити. Ми відкриті до співпраці з організаціями, які допомагають ВПО, а також громадами області, – додала голова ради ВПО.

До слова, у Великогаївській громаді поблизу Тернополя запрацює будинок для внутрішньо переміщених осіб. Його відкриття відбудеться незабаром.

Більше: Будинок для ВПО відкриють у громаді неподалік Тернополя (Фото)

Exit mobile version