Одне з сіл Тернопільщини потрапило до Книги рекордів України (Відео)

Село Яблунів Копичинецької територіальної громади визнали найфестивальнішим селом України. Фестивалі, які популяризують національні звичаї та традиції, у цьому населеному пункті влаштовують щорічно. Участь у заходах беруть читці, гумористи, артисти, творчі колективи.

“Ось і завершилась церемонія вручення нашому селу Яблунову Рекорду Украіни,, Яблунів – найфестивальніше село в Украіні”. Дякую усім хто долучився до цього великого дійства. Слава Яблунову! Слава Украіні!, – повідомив ініціатор встановлення рекорду Іван Кушнір.

Рекорд України встановлено в категорії «Вперше, масові свята». Диплом вручили представникам місцевої влади під час проведення фестивалю «Яблуневий Спас».

Жителі села Яблунів вперше в Україні започаткували і проводять мистецькі фестивалі пов’язані з 4-ма порами року: весна – «А в Яблунові яблуні цвітуть», літо – «Яблуневий Спас», осінь – «Золота осінь в Яблунові», зима – «З колядою в Яблунів», які популяризують звичаї та традиції українського народу і є новітніми, сучасними формами культурного дозвілля людей у сільській місцевості, – йдеться в описі досягнення, зафіксованого представниками Книги рекордів України.

Загалом, впродовж 7 років існування фестивалів у Яблуневі вже побували гості з Китаю, Бразилії, Франції, Чехії, Німеччини, Англії, Словенії, Молдови.

Читайте також: “Це лише залишки каркасу, а не хрест”, – організатори фестивалю “Файне місто” відповіли на звинувачення

Відео: Creative Studio Leleka West

Exit mobile version