До її порятунку долучилася вся Тернопільщина: Лідія Квіс розповіла про стан врятованої матері

Словами щирої вдячності розпочала розмову з журналістами “Файного міста” жителька Тернопільщини Лідія Квіс. Каже, разом з нею подяку всім небайдужим висловлює і її мати Леся Малишева, і вся рідня.

“Якби не люди, не висококваліфіковані лікарі, то не знаю, чим би усе закінчилося. Завдяки людській небайдужості нам вдалося врятувати маму. Я почала вірити в дива. Моя мама, Леся Малишева, знає, хто допоміг їй у таку важку годину. Вони щиро дякує кожному. Ваша допомога, ваші молитви принесли результат”, – каже Лідія Квіс.

Як розповіла Лідія Квіс, маму довелося прооперувати двічі. Перша операція відбулася одразу, друга практично через два тижні. Зараз стан жінки стабілізувався, вона йде на поправку.

“Пухлина була надзвичайно велика і операція буде дуже складна. За операцію в такій ділянці голови в Україні та ближчій Європі ніхто б не взявся, а в Ужгороді зробили, та ще й успішно.

Мамі зробили дві операції: першу, як тільки ми приїхали у Ужгород (31.05) – спустили ліквор, в результаті чого мамі стало краще. А другу (16.06) – видалення пухлини. Три дні мама ще пролежала в реанімації, потім її перевели в палату. Зараз вона може вже сама їсти, а раніше я її годувала, старається по трошки ходити – з ходунками. З кожним днем йде на поправку”, – розповідає Лідія Квіс.

В подальшому на пані Лесю чекає тривала реабілітація. В багато чому лікування залежатиме від результатів аналізів, які невдовзі мать бути відомі.

Пухлину видалили повністю всю. Направили на біопсію, результатів ще немає. Але 60%, що доброякісна. Якщо так, то хімії не потрібно буде. Результати будуть приблизно 6-9 липня.

Після виписки потрібно буде через 3 місяці приїхати сюди на планову перевірку. І тоді кожних пів року їздити, – додає Лідія Квіс.

Нагадаємо, Леся Малишева (Ярошевська) потребувала негайної допомоги небайдужих. У жительки Теребовлі виявили внутрішньочерепне новоутворення. Потрібна була термінова дороговартісна операція, тож донька пані Лесі Лідія Квіс звернулася за допомогою до “Файного міста” та всіх небайдужих.

Детальніше історію Лесі Малишевої ви можете дізнатися у попередньому матеріалі: На Тернопільщині донька благає допомогти врятувати життя її мамі

Читайте також: Усмішка, що торкається душі: допомоги потребує маленька Аня Антоляк З Тернополя (Відео)

Exit mobile version